Tervetuloa tutustumaan Siloon

Silon tarina on yhden perheen tarina. Lue lisää siitä, miten Silo sai alkunsa ja millaiset arvot ohjaavat Silon toimintaa. Kertojana toimii yrittäjä-Henna, jonka opastuksella pääsemme tutustumaan paitsi hänen perheeseensä, mutta myös Silon rakennuksen historiaan.

Meidän perhe ja Villa Silo

Meidän perheeseen kuuluu minun, Hennan, lisäksi aviomieheni Pekka sekä kaksi suloista, kouluikäistä tytärtä. Muutimme Suomenlinnaan hiljattain, mutta Pekan suku on asunut saaressa jo monen sukupolven ajan. Tyttäristämme tuli jo viidennen polven suomenlinnalaisia. Minä kasvoin Keski-Suomessa, Viitasaarella, jossa opin jo varhain arvostamaan itsetuotettua ja -tehtyä lähiruokaa. Maatilaltamme Silosta minulla on herkullisa makumuistoja muun muassa mummoni ruisleivästä.

Villa Silo sijaitsee Suomenlinnan venäläisessä kauppiaskorttelissa, hurmaavassa puutalossa, joka on rakennettu vuonna 1880. Monet Suomenlinnan kävijät muistavat talon siinä toimineista ruokakaupoista. Samassa talossa on myös perheemme kahvila, Cafe Silo, josta saa itsetehtyjä leivonnaisia sekä maistuvaa kahvia. Korvapuustimme on rankattu Helsingin parhaimmistoon. Meidän koti remontoitiin liiketilojen taakse ja talon yläkerrassa on kahden muun perheen asunnot. Yöpyminen Villa Silossa on siis todella paikallinen elämys!

Suosittelemme Villa Siloa

Villa Silo on täydellinen kohde kaikille, jotka ovat kiinnostuneet merellisestä Helsingistä, UNESCOn maailmanperintökohteista, historiasta, kulttuurista, luonnosta, paikallisesta elämänmenosta, tilasta, valosta, rauhasta ja ainutlaatuisesta elämyksestä!